Actie Casema tegen glasvezel

Auteur: a1b2c3 - Geplaatst op: 2006-11-07 10:51 - Bron

Inwoners van Lisse krijgen een spotgoedkoop aanbod van Casema, om glasvezelkabelaar Lijbrandt in de wielen te rijden.

Het investerende bedrijf is Lijbrandt Telecom. Die is er met de triple play dienst Kadakain geslaagd om in Hillegom naar eigen zeggen 72 procent van de inwoners te voorzien van een pakket met 20Mb/s internet, HDTV en telefonie.

Dat is ten koste gegaan van kabelexploitant Casema, die vrijwel in één klap haar lokale net in Hillegom in de rode cijfers ziet belanden.

Mooi aanbod
Casema wil voorkomen dat in de aanpalende gemeente Lisse haar hetzelfde overkomt. Daar krijgen de inwoners een aanbod onder de naam "Voeten vegen hoeft niet" 6 maanden lang telefonie voor 0 euro per maand, en vervolgens 10 euro per maand in plaats van de gebruikelijke 15 euro abonnementskosten. Met andere woorden: op jaarbasis betaalt de klant 60 euro in plaats van 180 euro.

Klanten die voor aanvang van de actieperiode al een Casema Telefonie-abonnement hadden, zal Casema gedurende zes maanden geen abonnementskosten in rekening brengen.

Lijbrandt: positieve aandacht
Bij de actievoorwaarden staat dat het abonnement voor een periode van 1 jaar geldt. Dat betekent in principe dat Lijbrandt abonnees van Casema die nu toehappen vanaf 1 december 2007 alsnog als klant kan inlijven.

'Voeten vegen hoeft niet' refereert aan, blijkens de afbeelding het graven in de gemeente door Lijbrandt. Om aansluitingen te voltooien moet die, behalve straten en tuinen opbreken, ook naar binnen in de woningen. In Lisse heeft Casema dan ook rode inloopmatten gedistribueerd.

Martin Koster, de chef van Lijbrandt Telecom, ligt er naar eigen zeggen niet wakker van: "Casema wil nog redden wat er te redden valt. Met de actie vestigt Casema alvast de aandacht op onze komst. Dat is mooi meegenomen. Nu gaan de mensen toch denken: als zelfs Casema bang wordt, dan moet die glasvezel wel bijzonder zijn."

Lijbrandt begint met graven in Lisse in het eerste kwartaal van 2007: "We hoeven de boel dan niet open te gooien met de kerst. En we zijn toch wat uitgelopen in Hillegom."

Reacties

Reageer op dit bericht

Enkel geregistreerde leden kunnen reageren

To post a comment, you must first login. Don't have an account yet? Register now, it's free!

Info

Tags: