Linksys brengt nieuwe dualband 802.11n router uit

Auteur: WhiteDog - Geplaatst op: 2008-07-08 17:35 - Bron

Linksys heeft de dualband WRT610N router uitgebracht. Er is ondersteuning voor 802.11a, b, g en n. Door gebruik te maken van dualband kan deze router echter simultaan werken op de 2.4GHz ťn 5Ghz band.

In de praktijk
Het simultaan kunnen gebruiken van twee frequentiegebieden zorgt er voor dat 802.11n-gebruikers die de 5GHz-frequentie benutten geen last ondervinden van verkeer op de tragere en veelal drukbezette 2,4GHz-band. Hierdoor kunnen bezitters van geschikte draft n-adapters hogere doorvoersnelheden behalen. Een nadeel van de 5GHz-frequentie is echter dat het bereik minder groot is, maar dit wordt gecompenseerd door hogere snelheden. De 2,4GHz-frequentie is daarentegen weer geschikt voor oudere wifi-apparatuur en heeft een groter zendbereik.Nieuw jasje
Linksys, al enige tijd een bedrijfsonderdeel van Cisco, heeft de WRT610N in een nieuwe behuizing gestopt. Hiermee wijkt het bedrijf af van het veelal gebruikte 'blauwe lokken' ontwerp. Ook is het kastje voorzien van een usb 2.0-interface, waardoor externe opslagapparatuur via het netwerk kan worden gedeeld. Verder is de router naast de te verwachten firewall- en beveiligingsfeatures voorzien van zogeheten EON-technologie, welke volgens Linksys bepaalde datastromen kan herkennen en deze zonodig een hogere prioriteit mee kan geven. Daarbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld het streamen van hd-video of het spelen van multiplayer-games. Verder is de router voorzien van vijf gigabit ethernetpoorten, waarvan er vier voor het lokale netwerk zijn bedoeld.

De WRT610N kreeg een adviesprijs mee van 199 dollar.

Reacties

Reageer op dit bericht

Enkel geregistreerde leden kunnen reageren

To post a comment, you must first login. Don't have an account yet? Register now, it's free!

Info

Tags: