Belgacom sluit poorten zonder klanten in te lichten

Auteur: WhiteDog - Geplaatst op: 2009-11-17 19:50 - Bron

Belgacom blokkeert al enige tijd de inkomende poorten voor telnet, webservers en https. Hierdoor is het niet mogelijk om bv. zelf een webserver te draaien. De meeste klanten werden echter niet op de hoogte gebracht.

Volgens een mailing die door Belgacom aan een aantal klanten verzonden is, zijn de poorten 23, 80 en 443 afgesloten voor inkomend verkeer. Dat zijn de poorten die standaard door respectievelijk telnet, webservers en https worden gebruikt.

Woordvoerder Jan Margot bevestigt dat een deel van de klanten een mail heeft gehad. Bij 85 procent van de klanten zouden de poorten echter al enige tijd geleden zijn gesloten. Zij werden hier echter niet van op de hoogte gebracht. Volgens Margot is dat ook niet nodig. "Ze gebruiken het toch niet, dus het is niet relevant", zegt hij. "WŪj bepalen wat we met onze diensten doen."

Slechts een "handjevol" gebruikers zou volgens Margot deze poorten gebruiken. Over hoeveel gebruikrs het gaat wist men niet te vertellen.

Maatregel definitief
In de mail wordt gesproken over het sluiten van de poorten op woensdag 18 november. Klanten die hun poorten open willen laten staan, kunnen deze weer laten openen via het configuratiecentrum op de site van Belgacom. Deze oplossing is echter maar tijdelijk: ook voor deze klanten zullen de pporten op termijn gesloten worden. Wanneer dat zal gebeuren, wil men nog niet bekend maken.

Reacties

Reageer op dit bericht

Enkel geregistreerde leden kunnen reageren

To post a comment, you must first login. Don't have an account yet? Register now, it's free!

Info

Tags: belgacom, poorten, sluiten