Europa verplicht operatoren om lekken te melden

Auteur: WhiteDog - Geplaatst op: 2009-11-15 23:56 - Bron

Internet- en telecomaanbieders die gegevens verliezen, zullen dit voortaan moeten melden. Deze maatregel werd door het Europese Parlement goedgekeurd. Binnen anderhalf jaar moet de maatregel ook omgezet worden naar nationale wetgeving.

De meldplicht vormt volgens Europa een belangrijk drukmiddel. Operatoren worden zo verplicht beter te letten op de gegevens waarover ze beschikken. Het is de eerste Europese wet die een meldplicht oplegt.

Een operator zal de overheid en zijn klanten moeten inlichten bij een beveiligingslek. Telkens de persoonlijke gegevens van de klanten in gevaar zijn, zal de operator openlijk moeten communiceren.

Europese regulator
De meldplicht maakt deel uit van de Europese telecomhervorming. Europa heeft echter nog meer plannen: men gaat ook een Europese regulator instellen. Het Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC) gaat waken over het Europese telecomlandschap.
De topmannen van de 27 nationale regulatoren zullen zetelen in deze "super regulator" en stemmen over telecomzaken. De Europese regulator zal ook beslissingen van elke individuele regulator kunnen beoordelen.

Reacties

Reageer op dit bericht

Enkel geregistreerde leden kunnen reageren

To post a comment, you must first login. Don't have an account yet? Register now, it's free!

Info

Tags: data, lekken, meldplicht, europa