Hacker plaatst klantgegevens Belgacom online

Auteur: WhiteDog - Geplaatst op: 2009-10-20 22:16 - Bron

Diverse media berichten vandaag dat een hacker de klantgegevens van een aantal Belgacom klanten online heeft geplaatst. Met deze gegevens is het mogelijk om te surfen als iemand anders en extra diensten te activeren. Indien Belgacom de datalimieten op zijn abonnementen niet opheft, dreigt de hacker ermee de gegevens van 285.000 gebruikers te publiceren.

Gegevens 30 klanten op forum
Op het franstalige adsl-bc.org forum werden de gegevens van 30 klanten online geplaatst. De hacker die zichzelf Vendetta noemt, beweert uit Amerika afkomstig te zijn en is niet tevreden met de door Belgacom gehanteerde datalilmeten. Indien deze niet snel worden opgeheven zal hij achtereenvolgens de gegevens van enkele duizenden tot 285.000 klanten online plaatsen. Verder dreigt hij er ook mee de gebruikte methode om deze gegevens te verkrijgen openbaar te maken.

Exploit in Belgacom modems
De hacker beweert de gegevens te hebben verzameld via een exploit in de BBOX2-modems die door zowel Belgacom als Dommel gebruikt worden. Hierdoor is het mogelijk om deze gegevens vanop afstand uit te lezen, ook als dit geblokkeerd is. Het bestaan van deze exploit is nog niet door Belgacom bevestigd.

Klanten op de hoogte gebracht
Belgacom heeft inmiddels bevestigd dat de gegevens echt zijn en heeft eenzijdig het wachtwoord van de getroffen gebruikers gewijzigd. Deze zijn hiervan op de hoogte gesteld. Belgacom benadrukt verder dat het verstandig is om regelmatig je wachtwoord te wijzigen.

Belgacom heeft ook klacht ingediend tegen de hacker. Welke verdere acties men gaat ondernemen indien de gegevens echt zouden uitlekken, komen we vermoedelijk pas de komende dagen te weten.

Reacties

Reageer op dit bericht

Enkel geregistreerde leden kunnen reageren

To post a comment, you must first login. Don't have an account yet? Register now, it's free!

Info

Tags: hacker, vendetta, belgacom